Cases

Rijksmuseum Amsterdam

“Moderne technologie is niet meer weg te denken in een cultuur historische organisatie als het Rijksmuseum. Naast bewaking en beveiliging zorgt de ICT niet alleen voor essentiële zaken als interne communicatie maar ook Internet en multimedia zien wij als integraal onderdeel van het museum. Dit betekent dat het rijksmuseum de zaken goed voor elkaar moet hebben om nu 400+ mensen aan het werk te houden maar ook in de toekomst bezoekers nieuwe multimedia concepten aan te bieden. Dit zijn zaken die je als ICT manager moet bewaken. Uitfasering van computerapparatuur zien wij dan ook als een noodzakelijk kwaad, waar je als ICT organisatie zo min mogelijk tijd aan wilt en kunt besteden. ARGO360 nam die zorg uit handen met als extra dat een deel van de machines weer terug ging naar het hard werkende personeel. Optioneel werd daarbij extra geheugen en een schone Windows installatie aangeboden.”

Rob Hendriks (IT Manager)

Van Oord

”In een organisatie als de onze is ICT voortdurend in beweging. Letterlijk, want al onze schepen zijn uitgerust met een netwerk van servers die een omvang hebben van een middelgroot bedijf. Als de landwinningen in het Midden-Oosten zijn voltooid, zorgt de verdieping van de haven van Rio de Janeiro weer voor werk aan de andere kant van de wereld. Omdat ons computerpark essentieel is voor de bedrijfsvoering worden computers vervangen met een frequentie van de golven op zee. Het is een continue proces, dat niet belemmerend moet werken op de bedrijfsvoering. Als je dat delegeert zijn drie zaken essentieel: een betrouwbare partner, een vlotte afhandeling en een reële prijs voor de uitgefaseerde apparatuur. Kortom als professionele onderneming doen wij alleen zaken met bedrijven die een zelfde houding hebben.”

Martin de Roode (IT Manager)

TIP Trailer Services

”Ik kwam in contact met ARGO360 via onze IT-afdeling. ARGO360 leverde al digitale diensten met betrekking tot de datawiping en datavernietiging. Als projectleider voor ontmanteling van een gebouw moest ik (onder andere) 10.000 kilo aan papierenarchief zien kwijt te raken. Niet alleen had ik betrouwbare mensen nodig om onze vertrouwelijke documenten te handelen, maar het moest ook nog veilig worden vernietigd.

Argo360 sloot perfect aan op dit project. De mensen die bekend zijn met onze organisatie werkten efficiënt en waren goed voorbereid; onvoorziene omstandigheden werden flexibel gepareerd. ARGO360 leverde de benodigde mankracht voor het lift- en shiftgedeelte, regelde het totale transport, de volledige vernietiging van ons archief (onder toezicht), volgens de voorgeschreven voorzieningen en veiligheidsprocedures van de Certificeringsregeling Archief en Datavernietiging (CA+) en DIN Norm 32757-1.  Niet alleen gaf ARGO360 ons de benodigde certificaten, met de bevestiging van het geleverde werk, echter ook de toezichthouder werd in naam genoemd. Professionaliteit, een prettige werksfeer en klantgerichtheid gaan hand in hand in samenwerking met ARGO360.”

Chantal Gierveld (Executive Assistant & CE Specialist )

Colombus IT

”In onze organisatie schakelen we snel en werken we efficiënt. Het is dus belangrijk om de IT apparatuur goed geüpdate te houden. Maar wat uitgefaseerd wordt en nog werkt wordt niet meteen weggegooid, immers ze kunnen nog dienen als donor of als stand-in. De keerzijde van die medaille is dat na verloop van tijd er een museum ontstaat van oud IT materiaal, waarbij CRT’s en oude printers letterlijk in de weg gaan staan. Hoewel de apparatuur lang bewaard is, wil je er uiteindelijk wel snel van af zijn, op het moment dat je er ook echt van af wilt. ARGO360 heeft zich ontfermt over het recycletraject en ons daarin ontzorgd, hun organisatie schakelde snel en werkte efficiënt.”

Roy Buckle (IT Manager)

AMOLF

”De bestaande Vmware omgeving bestaat bij ons uit HP DL360 machines. Wij wilden in dezelfde omgeving een uitbreiding realiseren met drie identieke machines. Hoewel deze machines nog maar relatief kort geleden waren aangeschaft, waren deze machines via de officiële kanalen (HP resellers) niet meer in exact dezelfde configuratie te krijgen. Met name de CPU was een probleem.
Voor de Vmware omgeving waren we genoodzaakt –door de sterke wens Vmotion functie in stand te houden- exact dezelfde CPU’s te gebruiken. Argo360 heeft deze systemen kunnen leveren, inclusief de door ons gewensde ILO versie en met een garantie termijn van 5 jaar. Servers kwamen in ons geval als basis kits aan met losse CPU en geheugen uitbreidingen. De montage had ook door Argo360 kunnen gebeuren, maar in verband met de snelle levering hebben we voor eigen montage gekozen. We zijn erg te spreken over Argo360 die de spullen niet alleen snel vond maar ook nog eens binnen een week de apparatuur kon leveren.”

Carl Schulz (IT Manager)

Openbare School De Hoge Raven

“Als basisschool hebben wij weinig budget voor goede computers. Voor een heel goede prijs hebben wij een grote partij laptops bij Argo360 kunnen kopen en dit was voor ons een uitkomst. De laptops zijn gebruikt, maar zijn helemaal nagekeken en functioneren als nieuw. Argo360 heeft goed meegedacht over wat onze wensen en mogelijkheden zijn. Vervolgens zijn de producten snel geleverd. Over de garantie zijn heldere afspraken gemaakt en Argo360 heeft zich daarin betrouwbaar getoond. Een aanrader dus!”

Jochem Grimmelikhuizen (Directeur)

Provincie Utrecht

”Gelukkig voor de afdeling ICT zijn tijden verandert. Systemen zijn stabieler en het onderhoud is vriendelijker geworden. De ‘opbrengsten’ zoals chipsnelheid en kosteffectiviteit vermeerderen exponentieel. Op specificatie basis juichen we dat in eerste instantie toe, maar hebben wij dat inhoudelijk nodig? Een internet browser en een E-mail pakket worden het meest gebruikt in onze omgeving. Die snelheid van vernieuwingen heeft namelijk een keerzijde voor een ICT afdeling:
meer handelingen. Immers nieuwe hardware betekent een nieuwe image draaien. Dat kost tijd. Om die reden zijn wij op zoek naar nieuwe systemen waar we nog wel onze image op kunnen draaien. Argo360 was in staat nieuwe Toshiba laptops snel te leveren die niet meer te krijgen waren via de reguliere handel.”

Arie de Boer (IT Manager)

Meer weten over IT Asset Disposition?

Bel ons voor advies 020 262 3810