Datavernietiging

Veilige datavernietiging van al uw IT apparatuur!

Bij het afvoeren van gebruikte IT-apparatuur is het van belang dat u alle data veilig vernietigt. Zeker wanneer u beschikt over persoons- of bedrijfsgevoelige informatie is het noodzakelijk om dit op een verantwoorde manier uit te voeren. Het gebeurt helaas nog te vaak dat gevoelige informatie op datadragers niet goed verwijderd of vernietigd worden.

Voorkom dat uw data lekt en in handen van de verkeerde personen komt en laat daarom uw data veilig en efficiënt vernietigen door ARGO360!

Datavernietiging

Vaste schijven en andere datadragers zijn niet de enige apparaten die gevoelige informatie bevatten. Daarom hanteren wij ook een shredder systeem om alle andere vormen van elektronische data te vernietigen, zoals mobiele telefoons, video’s, diskettes, CD-ROM’s, floppy discs, datatapes en hard drives. Met het shredden van uw apparatuur worden de apparaten in vele stukjes gesneden. Eventuele resten kunnen worden gerecycled volgens de Europese WEEELABEX standaard. Dankzij onze mobiele shredders kunnen wij uw data ook op locatie vernietigen. Hiermee elimineert u beveiligingsrisico’s, wat te pas komt als u met zeer gevoelige gegevens werkt. 

Vernietiging van gegevens is een van de meest effectieve methoden voor het voorkomen van datalekken. Als een harde schijf of ander opslagmedium is vernietigd is het onmogelijk om er nog gegevens van op te halen. Het vernietigen van datadragers is echter altijd een laatste optie. Wij raden aan om, indien mogelijk, uw IT apparatuur zoveel mogelijk te hergebruiken, door uzelf of door een ander.

Shredden bij u op locatie of op ons kantoor!

ARGO360 heeft een mobiele shredder ter beschikking waarmee we uw datadragers bij u op locatie kunnen vernietigen met onze shredders. Deze manier van vernietigen is een veilige en effectieve methode die er voor zorgt dat uw data in heel veel kleine stukjes wordt gesneden. 

Wanneer we uw datadragers vernietigen bij u op kantoor komen wij langs met onze mobiele shredder. Vervolgens vernietiging we uw harddisks en andere datadragers en krijgt u een overzicht van de vernietigde apparatuur inclusief bijbehorende serienummers. 

Het afval wordt vervolgens op een duurzame manier afgevoerd en u ontvangt een certificaat als bewijs van vernietiging.

Het datavernietigingsproces

Uw harde schijven, dvd’s, cd’s, USB sticks, mobiele telefoons en andere datadragers gaan in onze shredder die er voor zorgt dat de datadragers in enorm kleine stukjes versnippert. Hierdoor is alle data 100% vernietigd en niet meer terug te halen. Op deze manier hoeft u geen enkel risico te nemen en is uw gevoelige bedrijfsinformatie vernietigd, geheel conform de Europese richtlijnen.

ARGO360 zorgt voor 100% veilige datavernietiging! 

Wilt u enkel uw datadragers leegmaken zodat u deze nog kunt verkopen of hergebruiken? Bekijk dan onze pagina over dataverwijdering.

Bent u geïnteresseerd in het veilig laten vernietigen van uw datadragers met bedrijfsgevoelige data? Neem dan contact op met ARGO360.