Dataverwijdering & Datavernietiging

Dataverwijdering

Heeft u verouderde apparatuur en wilt u de data op deze apparatuur verwijderen? Het wissen van bestanden en zelfs het formatteren van datadragers is dan niet voldoende. Criminelen weten exact hoe ze uw data terug kunnen herstellen. Om uw data veilig te laten verwijderen kunt u daarom het best een professioneel bedrijf inschakelen dat speciale software gebruikt. De maker van deze software garandeert dat uw data verwijderd zal worden. De software is absoluut veilig en wordt gebruikt door onder andere politie, defensie, de krijgsmacht en het bankwezen.

Deze software is goedgekeurd door de AIDV en is 100% veilig en altijd up-to-date. De gegevens op uw computers, servers of andere datadragers worden definitief verwijderd. Na het verwijderen van uw gegevens ontvangt u per informatiedrager een gedetailleerd rapport en een certificaat, dat als bewijs dient voor het gegarandeerd verwijderen van de data. Het is een uitgebreid rapport met vermelding van de specifieke hardware en de betreffende serienummers. Ieder rapport is zo gemaakt dat het niet handmatig kan worden gewijzigd.

Natuurlijk krijgt u aan het eind van de behandeling van al uw apparatuur een totaaloverzicht met de belangrijkste informatie.

Vernietiging

Vaste schrijven en andere datadragers zijn niet de enige apparaten die gevoelige informatie bevatten. Daarom hanteren wij ook een shredder systeem om alle andere vormen van elektronische data te vernietigen, zoals mobiele telefoons, video’s, diskettes, CD-ROM’s, floppy discs, datatapes en harddrives. Het vernietigen van data kan op uw locatie, wij maken ook gebruik van mobiele shredders. Daarmee elimineert u beveiligingsrisico’s en dat is wel zo handig als u met bijzonder gevoelige gegevens te maken heeft. Vernietiging van gegevens is natuurlijk een van de meest effectieve methoden bij het voorkomen van datalekken als u afstand doet van een apparaat. Als een harde schijf of ander opslagmedium is vernietigd is het onmogelijk om er nog gegevens van op te halen.

Met het shredden van uw apparatuur worden de apparaten in vele stukjes gesneden. Eventuele resten kunnen worden gerecycled volgens de Europese weeelabex standaard.

Het vernietigen van datadragers is altijd een laatste optie. Het is altijd beter uw IT apparatuur zo veel mogelijk opnieuw te gebruiken, door uzelf of een ander.