Dataverwijdering

Veilig uw data verwijderen!

Bij het afvoeren van gebruikte IT-apparatuur is het van belang dat u alle data veilig verwijdert of vernietigt. Zeker wanneer u beschikt over persoons- of bedrijfsgevoelige informatie is het noodzakelijk om dit op een verantwoorde manier uit te voeren. Het wissen of formatteren van datadragers is niet voldoende en u dient daarom speciale software te gebruiken. ARGO360 biedt de helpende hand en verwerkt data van ICT apparatuur op een veilige en milieuvriendelijke manier dat altijd in overeenstemming is met Europese wet- en regelgeving.

 

Professionele dataverwijdering

Het verwijderen van data op verouderde apparatuur is essentieel, omdat criminelen exact weten hoe ze data kunnen herstellen. Om uw data veilig te verwijderen kunt u daarom het beste een professioneel bedrijf inschakelen dat speciale software gebruikt. Deze software verwijdert uw data definitief, is absoluut veilig en wordt gebruikt door onder andere politie, defensie, de krijgsmacht en het bankwezen. Tevens is de software goedgekeurd door de AIVD en altijd up-to-date. Bekijk ook onze dienst (secure) IT asset disposition.

Middels de software worden de gegevens op uw computers, servers of andere datadragers definitief verwijderd. Na het verwijderen ontvangt u per informatiedrager een gedetailleerd rapport en certificaat, dat als bewijs dient voor het gegarandeerd verwijderen van de data. Het is een uitgebreid rapport met vermelding van de specifieke hardware en de betreffende serienummers. Ieder rapport is zo gemaakt dat het niet handmatig kan worden gewijzigd. Tot slot krijgt u aan het eind van de behandeling van al uw apparatuur een totaaloverzicht met de belangrijkste informatie.

ARGO360 voert dataverwijdering niet alleen uit op laptops en servers, maar ook op losse harde schijven, tablets, smartphones en andere storage systemen.

ARGO360 neemt dataverwijdering voor u uit handen.

ARGO360 voert een volledig gecertificeerde dataverwijdering voor u uit. Dit doen wij middels een up-to-date en goedgekeurde software. Wij zorgen ervoor dat uw data definitief verwijderd is. Dit doen wij te alle tijde op een milieuvriendelijke en verantwoorde manier.

Vervolgens kunt u er zelf voor kiezen of u uw datadragers hergebruikt, verkoopt of, als laatste optie, laat vernietigen. Wanneer u uw datadrager laat vernietigen zorgt ARGO360 voor een milieuvriendelijke afvoer conform WEEELABEX

Wanneer u er voor kiest om de apparaten opnieuw te gebruiken, helpen wij graag bij het opnieuw installeren van de  software.

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.