(Secure) IT Asset Disposition

Organisaties hebben regelmatig zorgen over hun data integriteit. Zeker met de komst van de GDPR is het van belang uw zaken goed geregeld te hebben. Als u verantwoordelijk bent voor het computerpark van uw bedrijf zult u ook vragen krijgen over wet- en regelgeving, boetes, de waarde van uw computers en de gevolgen voor het milieu bij het afstand doen van uw IT-apparatuur. Daar dient u natuurlijk een goed antwoord op kunnen geven zodat u eventuele zorgen direct weg kunt nemen.

Een ITAD Plan is daarom belangrijk voor iedereen die verantwoordelijk is voor ITAD programma’s en andere IT-professionals die betrokken zijn bij het beheer van apparatuur. Ook mensen die zich bezig houden met het beheren of budgetteren van It apparatuur, financiën, softwarelicenties, contractbeheer of strategische planning hebben belang bij een goed (S)ITAD Plan.

Het vaststellen van een goed ITAD plan is eigenlijk van belang voor iedere manager binnen een bedrijf. Het valt al lang niet meer onder zakelijke overheadkosten maar is een belangrijk onderdeel van winst en risico vermindering voor bedrijven die gegevensbeveiliging en ICT beheer serieus nemen.

Met een ITAD Plan bent u veel effectiever in het beschermen van uw data. Daarnaast voldoet u beter aan de regels en zorgt u voor een goede beveiliging, waardeherstel, naleving van het protocol en milieudoelstellingen van uw organisatie.

ARGO360 is voor alle ITAD onderdelen gecertificeerd en kan hierin uw partner zijn voor het opstellen en uitvoeren van het ITAD plan.