Data destruction

Veilige datavernietiging van al jouw IT-apparatuur!

Bij het afvoeren van gebruikte IT-apparatuur is het van belang dat je alle data veilig vernietigt. Zeker wanneer je beschikt over persoons- of bedrijfsgevoelige informatie is het noodzakelijk om dit op een verantwoorde manier uit te voeren. Het gebeurt helaas nog te vaak dat gevoelige informatie op datadragers niet goed verwijderd of vernietigd wordt.

Voorkom dat jouw data lekt en in handen van de verkeerde personen komt en laat daarom jouw data veilig en efficiënt vernietigen door ARGO360!

Data destruction

Vaste schijven en andere datadragers zijn niet de enige apparaten die gevoelige informatie bevatten. Daarom hanteren wij ook een shreddersysteem om alle andere vormen van elektronische data te vernietigen, zoals mobiele telefoons, video’s, diskettes, CD-ROM’s, floppy discs, datatapes en hard drives. Door het ‘shredden’ worden de apparaten in vele stukjes gesneden. Eventuele resten kunnen worden gerecycled volgens de Europese WEEELABEX-standaard. Dankzij onze mobiele shredders kunnen wij jouw data ook op locatie vernietigen. Hiermee elimineer je beveiligingsrisico’s, wat te pas komt als je met zeer gevoelige gegevens werkt.

Vernietiging van gegevens is één van de meest effectieve methoden voor het voorkomen van datalekken. Als een harde schijf of ander opslagmedium is vernietigd, is het onmogelijk om er nog gegevens van op te halen. Het vernietigen van datadragers is echter altijd een laatste optie. Wij raden aan om, indien mogelijk, IT-apparatuur zoveel mogelijk te hergebruiken, door jezelf of door een ander.

Shredden op eigen locatie of op ons kantoor!

Het shredden kan bij ons op kantoor, maar we hebben ook een mobiele shredder ter beschikking waarmee we datadragers bij jou op locatie kunnen vernietigen. Deze manier van vernietigen is een veilige en effectieve methode die ervoor zorgt dat data in heel veel kleine stukjes wordt gesneden. Na het vernietigen van de harddisks en andere datadragers krijg je een overzicht van de vernietigde apparatuur inclusief bijbehorende serienummers.

Het afval voeren we op een duurzame manier af. Hiervoor ontvang je een certificaat als bewijs van vernietiging.

Het datavernietigingsproces

Harde schijven, dvd’s, cd’s, USB-sticks, mobiele telefoons en andere datadragers gaan in onze shredder die de datadragers in enorm kleine stukjes versnippert. Hierdoor is alle data 100% vernietigd en niet meer terug te halen. Op deze manier loop je geen enkel risico en is jouw gevoelige bedrijfsinformatie vernietigd, geheel conform de Europese richtlijnen

ARGO360 zorgt voor 100% veilige datavernietiging! 

Wil je datadragers alleen leegmaken, zodat je deze nog kunt verkopen of hergebruiken? Bekijk dan onze pagina over dataverwijdering.

Ben je geïnteresseerd in het veilig laten vernietigen van datadragers met bedrijfsgevoelige data? Neem dan contact met ons op.