Data erasure

Veilig jouw data verwijderen!

Bij het afvoeren van gebruikte IT-apparatuur is het van belang dat je alle data veilig verwijdert of vernietigt. Zeker wanneer je over persoons- of bedrijfsgevoelige informatie beschikt, is het noodzakelijk om dit op een verantwoorde manier uit te voeren. Het wissen of formatteren van datadragers is niet voldoende en daarom dien je speciale software te gebruiken. ARGO360 biedt de helpende hand en verwerkt data van IT-apparatuur op een veilige en milieuvriendelijke manier die altijd in overeenstemming is met Europese wet- en regelgeving.

 

Professionele dataverwijdering

Het verwijderen van data op verouderde apparatuur is essentieel, omdat criminelen exact weten hoe ze data kunnen herstellen. Om data veilig te verwijderen kun je daarom het beste een professioneel bedrijf inschakelen dat speciale software gebruikt. Deze software verwijdert jouw data definitief, is absoluut veilig en wordt gebruikt door onder andere politie, defensie, de krijgsmacht en het bankwezen. Tevens is de software goedgekeurd door de AIVD en altijd up-to-date. Bekijk ook onze dienst (Secure) IT Asset Disposition.

De gegevens op je computers, servers of andere datadragers worden door deze software dus definitief verwijderd. Na het verwijderen ontvang je per informatiedrager een gedetailleerd rapport en certificaat, dat als bewijs dient voor het gegarandeerd verwijderen van de data. Het is een uitgebreid rapport met vermelding van de specifieke IT-hardware en de betreffende serienummers. Ieder rapport is zo gemaakt dat het niet handmatig kan worden gewijzigd. Tot slot krijg je aan het eind van de behandeling van al jouw apparatuur een totaaloverzicht met de belangrijkste informatie.

ARGO360 voert dataverwijdering niet alleen uit op laptops en servers, maar ook op losse harde schijven, tablets, smartphones en andere storagesystemen.

Volledig ontzorgd: ARGO360 regelt gehele dataverwijdering

ARGO360 voert een volledig gecertificeerde dataverwijdering voor je uit. Dit doen wij door up-to-date en goedgekeurde software. Wij zorgen ervoor dat data definitief verwijderd is. Dit doen wij te allen tijde op een milieuvriendelijke en verantwoorde manier.

Vervolgens kun je er zelf voor kiezen of je jouw datadragers hergebruikt, verkoopt of, als laatste optie, laat vernietigen. Wanneer je jouw datadrager laat vernietigen, zorgt ARGO360 voor een milieuvriendelijke afvoer conform WEEELABEX.

Kies je ervoor om de apparaten opnieuw te gebruiken, dan helpen wij graag bij het opnieuw installeren van de software.

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.