Data center decommissioning

Verantwoord ontmantelen van een datacenter

Is jullie IT-apparatuur aan vervanging toe? Dan is het van belang dat de ontmanteling van het datacenter op een veilige en verantwoorde manier verloopt. De afvoer van IT-hardware moet stapsgewijs uitgevoerd worden, zodat er geen risico is op een datalek, reputatieschade of schade aan het milieu. ARGO360 is een volledig gecertificeerd specialist en biedt specifieke Secure IT Asset Dispositionoplossingen aan datacenters. De datacenters worden volledig ontzorgd, gevrijwaard en voldoen daarmee gelijk aan de Nederlandse en Europese wet- en regelgeving. Wij stellen een SITAD-plan op en voeren deze snel, secuur, veilig en compliant uit. 

 

 

Datacenter ontmantelen via het ITAD-plan

Bij het ontmantelen van een datacenter volgen wij het ITAD-plan. Via dit stappenplan verwijderen wij de data op secure wijze. Data wordt hiermee veiliggesteld voor de daadwerkelijke vernietiging of recycling van de IT-apparatuur. Daarnaast zorgt het plan voor een veilige, verantwoorde en milieuvriendelijke manier van dataverwijdering. Wij werken altijd volgens strenge richtlijnen en voldoen aan de eisen van de wetgeving. ARGO360 is WEEELABLEX, ISO 9001:2015, ISO 14001:2015 en VIHB (geregistreerd bij NIWO) gecertificeerd. 

Het ontmantelen van data doen wij zo veilig en efficiënt mogelijk. Allereerst maken we een inventarisatie van de huidige situatie. We vernietigen de data nauwkeurig en documenteren het gehele proces. Tot slot ontvang je een rapportage van de uitgevoerde werkzaamheden.

 

Meer informatie over het ontmantelen van jullie datacenter nodig?

ARGO360 is jullie partner in het veilig en verantwoord ontmantelen van het datacenter. Als duurzame organisatie werken wij altijd op een veilige en milieuvriendelijke manier. Wil je meer informatie over het ontmantelen van een datacenter? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.