Argo

Refurbishment in de ICT wat is het?

Refurbishment: refurbished ICT achtergrond

Refurbished hp‘To Refurbish’ is het Engelse werkwoord voor ‘nieuwmaken’.

Refurbishment is dus een heropfrissingsproces van ICT door middel van onderhoud, waarbij haperende mechanische- en of defecte elektronische componenten worden vervangen. In sommige gevallen worden de apparaten esthetisch bijgewerkt.

Refurbishment: refurbished consumenten producten

Refurbished producten die uit consumenten stromen ontstaan, houden vaak verband met het gegeven dat klanten maken vaak gebruik van de “niet goed geld terug garantie” of zich beroepen op de wettelijke consumenten rechten. Als gevolg hiervan retourneren zij elektronische goederen als laptops, desktops, i-pads, smartphones, TFT’schermen e.d.. Deze zijn meestal onbeschadigd, volledig functionerend en vaak gloednieuw. Om wettelijke redenen kunnen deze producten door de leverancier niet meer op de markt gebracht worden als ‘nieuw’. In de tussenhandel worden deze producten aangemerkt als ‘refurbished’, ‘refurbs’ of ‘new open box’.

In gevallen waar wel een gebrek wordt gevonden, wordt dit door de fabrikant vervangen of hersteld.

Refurbishment: refurbished professionele producten

Refurbishment bij professionele producten kent 2 stromen:

  1. Als nieuwe producten worden afgeleverd in een beschadigde doos is het begrijpelijk dat een klant de goederen niet accepteert om eventuele onvoorziene problemen te vermijden. Deze producten gaan in dat geval retour naar leverancier of fabrikant. Deze producten worden vervolgens opnieuw getest en eventuele defecten hersteld. In de tussenhandel worden die systemen soms als ‘renew’ aangeboden.
  2. Als ICT apparatuur wordt vervangen en de oude apparatuur wordt uitgefaseerd, wordt deze gebruikte apparatuur getest en evt. gerepareerd en schoongemaakt. Deze ICT apparatuur wordt vervolgens weer op de markt aangeboden. Ook dit valt onder refurbishment.

Refurbished producten zoals alle hierboven genoemde producten kunnen niet als nieuwe producten in Nederland worden verkocht, daarom worden zij opnieuw gelabeld als refurbished of refurb, zelfs in het geval dat ze nieuw zijn.

Refurbished producten worden soms verward met ‘Factory sealed’. Dit is onjuist omdat het hier om producten gaan die terugkeren (meestal ten gevolgen van introductie van nieuwe systemen) vanuit de overstock van distributeurs die de systemen weer terugsturen naar de leveranciers.

Refurbishment: refurbished ICT producten bij Argo360

Op het moment dat ICT apparatuur wordt vervangen en de oude apparatuur wordt uitgefaseerd, dan ontfermt Argo360 zich over de Remarketing (opnieuw vermarkten van complete systemen, componenten), Removal (data) en Recycling (gehele of gedeeltelijk ontmanteling).
Refurbishment is van toepassing op het Remarketing gedeelte van complete systemen,en of componenten uit werkende systemen (in het geval dat alleen onderdelen interessant zijn, maar niet het systeem als geheel). Deze componenten( refurbished onderdelen die nog waarde hebben), worden getest in de originele behuizing, om zeker van de werking te zijn. Na de test worden de componenten uit het complete systeem verwijderd en de rest van het systeem is klaar voor de recycling.

Refurbishment of refurbished ICT onderdelen en producten sourcen via Argo360

Als klanten opzoek zijn naar onderdelen en zich aandienen bij Argo360, beoordelen wij in hoeverre wij direct uit voorraad kunnen leveren. Op het moment dat onze voorraad niet aansluit bij de wensen van de klant, dan gaan wij op zoek (ICT – sourcing) naar (refurbished, new en renew) onderdelen bij leveranciers. Wij maken daarbij gebruik van software om in de voorraden van onze leveranciers te kijken. Op die manier hebben wij keuze uit ruim 12 miljoen items van 12500 leveranciers uit EMEAR (Europa, Midden Oosten, Afrika, Rusland), Azië ,Oceanie en Noord-, Zuid- en Midden America.
Als we de onderdelen hebben gevonden vragen we een offerte aan. Wij streven naar minimaal 3 offertes.

Refurbished Dell, HP, Lenovo, Toshiba, Cisco, Fujitsu

Merken die in aanmerking komen voor ICT refurbishment bij Argo360 zijn uitsluitend de A-merken. Zes merken springen er uit, te weten: