ARGO360

> IT-hardware afvoeren en/of recyclen
> IT-hardware opkopen
> Veilig, verantwoord en gecertificeerd
> Samen social return realiseren

Over ARGO360

ARGO360 is een sociale IT-dienstverlener die een maatschappelijk verantwoorde brug slaat tussen dataveiligheid, milieu- en bedrijfseconomische vraagstukken ten aanzien van EOL (End of Life) IT-apparatuur.

Wij zijn op dit moment in Nederland de enige sociale IT-onderneming, die daadwerkelijk (aantoonbaar! PSO 3 | 30+) voldoet aan alle wettelijke milieueisen (WEEELABEX/ISO14001) en alle governance-/compliancerichtlijnen (ISO27001) van groot zakelijke bedrijven op het gebied van dataverwijdering, uitfaseringen herinzet en recycling van e-waste.

ARGO360 koppelt IT-hergebruik en recycling aan sociaal verantwoord ondernemen. Dit doen we door het hele proces van het ophalen van overtollig en/of afgeschreven IT-apparatuur tot aan hergebruik en recycling voor een groot gedeelte door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in te vullen.  Wij volgen daarbij het Secure IT Asset Disposition lifecycle proces, uitgewerkt in het ITAD-stappenplan.

Ons bedrijf is volledig opgezet en gecertificeerd om verouderd en/of overtollige IT-apparatuur op een zo veilig en ecologisch verantwoorde manier te verwijderen. Dit gaat volgens strenge richtlijnen en is volledig gecertificeerd (ISO, PSO en WEEELABEX) en milieuvriendelijk.

ARGO360 is opgericht door IT-specialisten die niet alleen het economisch en ecologisch nut, maar ook de menselijke waarde zien van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Wij vinden het belangrijk dat zowel afgeschreven en/of overtollige IT-apparatuur áls mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een ‘tweede leven’ krijgen. Daarom nemen wij onze verantwoordelijkheid door met ons ecologisch verantwoorde productieproces een bijdrage te leveren voor het grote afvalprobleem. Tegelijkertijd creëren we waar mogelijk arbeidsplekken voor kwetsbare groepen (= SROI, Social Return On Investment).

 

Door gebruik te maken van de mogelijkheden die wij organisaties bieden, dragen ook deze organisaties een steentje bij aan het steeds groter wordende belang van duurzaam, maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Nieuwsgierig naar de (verdere) filosofie achter ons bedrijf? Lees het artikel in Elsevier’s magazine Clique september 2020

lifecycle-management copy
Your browser does not support the HTML5 canvas tag.

73%
REUSE

Your browser does not support the HTML5 canvas tag.

27%
RECYCLE

Your browser does not support the HTML5 canvas tag.

o%
LANDFILL

Ons team

Victor JansmaBusiness Development & Marketing
Mimoun BatouDirectie

Onze diensten

ARGO360 koppelt IT-hergebruik en recycling aan sociaal verantwoord ondernemen. Dit doen we door het hele proces van het ophalen van overtollig en/of afgeschreven IT-apparatuur tot aan hergebruik en recycling voor een groot gedeelte door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in te vullen. Wij volgen daarbij het Secure IT Asset Disposition lifecycle proces, uitgewerkt in het ITAD-stappenplan.

Ons bedrijf is volledig opgezet en gecertificeerd om verouderd en/of overtollige IT-apparatuur op een zo veilig en ecologisch verantwoorde manier te verwijderen. Dit gaat volgens strenge richtlijnen en is volledig gecertificeerd (ISO, PSO en WEEELABEX) en milieuvriendelijk.

(S)ITADIT-apparatuur veilig en verantwoord afvoeren. Volledig gecertificeerd, geheel ontzorgd.lees meer
ONTMANTELING DATACENTERDatacenters secuur, veilig en volgens wet- en regelgeving ontmantelen.lees meer
DATAVERWIJDERINGBedrijfsgevoelige data softwarematig verwijderen.lees meer
REFURBISHING & REMARKETINGWereldwijd netwerk van afnemers en groothandelaren voor refurbished en IT-apparatuur.lees meer
IMAC/DInstall, move, add, change/dispose. De helpende hand voor organisaties.lees meer
INKOOP IT-HARDWARE(Afgeschreven of verouderde) IT-apparatuur verkopen? Wij kopen in voor een eerlijke prijs!lees meer
DATAVERNIETIGINGIT-apparatuur 100% veilig en efficiënt verwijderen.lees meer