Social return

Samenwerken met ons = social return realiseren!

Bij ons maak je direct maatschappelijke impact. Door bij ons sociaal in te kopen, samen te werken. Wij koppelen namelijk IT-hergebruik en recycling aan sociaal verantwoord ondernemen. Dit doen we door het hele proces van het ophalen van afgeschreven IT-apparatuur tot aan hergebruik en recycling voor een groot gedeelte door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in te vullen. Hiermee geven we afgeschreven en verouderde IT-apparatuur een tweede leven én creëren we tegelijkertijd arbeidsplekken voor kwetsbare groepen (= social return).


Gecertificeerd sociaal inkopen
We zijn in het bezit van het PSO 3 | 30+ certificaat. Dé hoogst haalbare trede van deze landelijke norm voor inclusief en sociaal ondernemen. Dit kwaliteitskeurmerk maakt direct duidelijk dat je – door als organisatie sociaal bij ons in te kopen – je (deels) je social return-verplichting kunt invullen.

Lees nieuwsbericht ‘Trede 3 en PSO30 voor ARGO360: De kroon op ons werk’

Waarom sociaal inkopen?
Omdat je als organisatie ook aantoonbaar wilt bijdragen aan een betere maatschappij. Je sociale gezicht wilt laten zien. Maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen. Door met ons te werken kun je daadwerkelijk aantonen aan social return te doen. Dat kan op meerdere manieren en is makkelijker dan je denkt, zie onderstaande mogelijkheden.

Social return(verplichting) bij aanbestedingen
Ook wanneer je als bedrijf zakendoet met overheidsinstellingen, krijg je meer en meer te maken met het begrip ‘social return’. Zo geeft ruim 50% van alle gemeenten aan de invulling hiervan toe te passen in hun aanbestedingsbeleid. Vooral met een social returnverplichting. Wij kunnen je met onze social returnoplossingen van dienst zijn wanneer je in een dergelijk aanbestedingstraject zit. Of je hiervoor wilt aanmelden en een voorsprong wilt krijgen.

Samen social return realiseren

Om social return te realiseren bieden wij de volgende mogelijkheden:

(S)ITADIT-apparatuur veilig en verantwoord afvoeren. Volledig gecertificeerd, geheel ontzorgd.lees meer
ONTMANTELEN DATACENTERDatacenters secuur, veilig en volgens wet- en regelgeving ontmantelen.lees meer
DATAVERWIJDERINGBedrijfsgevoelige data softwarematig verwijderen.lees meer
REFURBISHING & REMARKETINGWereldwijd netwerk van afnemers voor refurbished en gebruikte IT-apparatuur.lees meer
IMAC/DInstall, move, add, change/dispose. De helpende hand voor organisaties.lees meer
DATAVERNIETIGINGIT-apparatuur 100% veilig en efficiënt verwijderen.lees meer

Social return partners

Om social return te realiseren werken wij o.a. samen met: